Tuesday, 15 October 2013

чекалница

доаѓаш прв. чекаш.
застануваш во ред. чекаш.
стискаш копче. чекаш.
ставаш ливче. чекаш.
(уште колку чекаш?)
ставаш ѓезве. чекаш.
пушташ вода. чекаш.
пушташ бојлер. чекаш.
праќаш писмо. чекаш.
мењаш статус. чекаш.

чекалница:
никој не те чепка.
меѓупростор. меѓувреме.
нешто ко: малечка смрт.
нешто ко: дупка во ѓеврек.
нешто ко: интермецо пред важни вести
од земјата и светот.
нешто ко: врата.
нешто ко: прозор.

(имаш празен екран, еееј!)

таман, да летнеш.
таман, да те снема.

а ти, ако си будала,

чекај!

No comments:

Post a Comment